Nieuws

GOOR heeft een eigen Repair Café

 

   

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!

In Sporthal De Mossendam aan de Mossendam 2 iedere tweede zaterdag van de maand tussen 10:00 en 13:00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten, wil Sporthal De Mossendam bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vinden Jack Wijnsma en Leonie Overbeek . "In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen."

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Leonie Overbeek: "Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt."

Jack Wijnsma wijst erop dat repareren ook geld en kostbare grondstoffen bespaart, en bijdraagt aan de beperking van de CO2-uitstoot. "Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk."

Stichting Repair Café

Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma, destijds journalist en publicist. Zij richtte in 2010 Stichting Repair Café op (zie Repaircafe.nl). Deze stichting biedt ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Goor.

Sporthal De Mossendam wil na 8 februari op regelmatige basis een Repair Café in Goor. Iedere tweede zaterdag van de maand is er een Repair Cafe in Delden en Goor.

.......................................................................................................

 

Gymzaal de Kievit

De gymzaal is in 2018 voorzien van nieuwe douches en kleedkamers.

 

.......................................................................................................

Yoga voor 60 plussers

Op dinsdag avond van 19.30-20.30 uur en op woensdagochtend van 9.30-10.30 uur wordt er door Diederick de Bruin yoga gegeven bij sporthal de Mossendam. Deze yoga lessen zijn bedoeld voor 60 plussers. Diederick heeft 20 jaar ervaring dus met recht kun je hem een ervaren docent noemen. Door yoga leer je beter om te gaan met stress in een ontspannen prettige sfeer en tussendoor is ook nog ruimte voor een geintje. Alles gaat op basis van vrijwilligheid. Maximaal 12 mensen kunnen zich opgeven. De lessen kosten €75,- per 10 lessen. Vrijblijvend kunt u een proefles mee doen. Men mag zelf een deken en een matje meebrengen.

Bel voor meer info : 06 53984169

 

.......................................................................................................

Gymzaal de Kievit

Op de vrijdagavond hebben wij nog plek in onze gymzaal op de Whee in Goor. Deze zaal is geschikt voor diverse sporten, zoals basketbal, dansen, handboogschieten, judo en schermen. Zoekt u nog een fijne sport ruimte, gelegen in een drukke kinderrijke woonwijk, neem dan contact met ons op. info@sporthaldemossendam.nl en vraag naar de mogelijkheden....

De gymzaal is vorig jaar voorzien van nieuwe douches en kleedkamers!

.......................................................................................................

Bedrijven sport...

Bedrijven hebben er belang bij dat hun werknemers goed in hun vel zitten. Sport speelt daarbij een belangrijke rol. Minder lichamelijke klachten zorgen voor een lager ziekteverzuim. Het is nu mogelijk om als bedrijf een uur sporthal/gymlokaal te huren met als doel om daar met het personeel te sporten. Dit is ook mogelijk direct na werktijd. Een van de bedrijven die dat al doet is Permess. Zij trainen 2 keer per week bij onze locatie aan de Kievit straat met een groep werknemers. Een paar uurtjes gezelligheid onder de collegae bevordert de sfeer in positieve zin.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Bel voor meer info 0547 272712

.......................................................................................................